Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023

Tι θα ζωγραφίσουμε με τις σκέψεις μας ;

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Φεβ 09, 2022

Είναι πολύ σημαντικό το πώς σκέφτεσαι.

Από πού ξεκινάει η σκέψη και πού καταλήγει. Μοιάζουμε σαν τους ζωγράφους. Έχουμε τον καμβά με τα χρώματα στα χέρια. Ο λογισμός ξεκινάει και χρωματίζει εικόνες, τοπία, καταστάσεις. Τι θέλεις τελικά να φτιάξεις;. Η εικόνα που θα σχηματιστεί είναι η υπογραφή της εσωτερικής σου κατάστασης. Αυτό το αίνιγμα της προαιρέσεως του ανθρώπου μέσα από το μεγαλείο της ελευθερίας του. Πώς ξεκινάνε λοιπόν οι σκέψεις μας ; Τι θέλουν να τροφοδοτήσουν; Τι σκέφτηκε ο άνθρωπος και έπεσε στην αμαρτία; Ποια είναι η βαθύτερη προσδοκία και επιθυμία, που κάνουμε τα πάντα για να την ικανοποιήσουμε ; Ακόμα και όταν πέφτουμε στην αμαρτία το κέντρο δεν είναι η πτώση αυτή κάθε αυτή αλλά η ρίζα του προβλήματος είναι τι συνέβη μέσα στο χώρο των λογισμών και στο συμβούλιο της καρδιάς. Όταν μέσα στον άνθρωπο λειτουργεί κάποια μορφή πνευματικής ανησυχίας όλα αυτά περνάνε κάποιον έλεγχο, αλλιώς κυβερνούν τον άνθρωπο ολοκληρωτικά και τον κάνουν μαριονέτα. Θέλει πολλή προσοχή πώς και τι σκεφτόμαστε. Στην ουσία οι σκέψεις  μας ζωγραφίζουν την εικόνα μας. Ποιοι είμαστε και τι θέλουμε …. Προσοχή…

π.Σπυρίδων Σκουτής – euxh.gr

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« February 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28