Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Πρόσεχε ποιον θα παντρευτείς  . . .

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Οκτ 23, 2023

Μην παντρευτείς κάποιον επειδή τον λυπάσαι απλά για να φτιάξεις τη ζωή σου διότι πέρασαν τα χρόνια και ίσως μείνεις στο ράφι.

Πολλοί άνθρωποι έρχονται στους Ιερείς με τις εξής αγωνίες : «Βρήκα πάτερ μια κοπέλα, δεν περνάμε τόσο καλά, έχουμε θέματα, αλλά δεν πειράζει, θα την παντρευτώ. Είμαι πλέον 45 και φοβάμαι μην μείνω στο ράφι, οπότε πάμε και όπου βγει.» ή «Πάτερ είμαι με ένα παλικάρι αλλά έχουμε σοβαρά θέματα, βλέπω όμως ότι τα χρόνια περνάνε και είναι δύσκολο να βρω άλλον, οπότε λέω να προχωρήσω. Στην τελική θέλω και ένα παιδί. Θα ασχολούμαι με το παιδί,  και αν δεν περνάω καλά θα βρω την άκρη.» ή «Πάτερ είμαι με μια κοπέλα που έχει περάσει πολλά. Στην ουσία τη λυπάμαι και λέω να προχωρήσω.» ή «Πάτερ μου περνάνε τα χρόνια και οι εποχές είναι δύσκολες, εγώ θέλω απλά να βρω κάποιον για να γίνω μάνα. Φοβάμαι τη μοναξιά».

Μην παντρευτείς κάποιον που λυπάσαι. Μην παντρευτείς απλά για να γίνεις γονιός «πετώντας» τη συζυγία στα σκουπίδια. Μην παντρευτείς απλά για να μην είσαι μόνος σου. Μην συμβιβαστείς σε ένα γάμο απλά για να καλύψεις κάποιες επιθυμίες σου και κάποια όνειρα που είχες από μικρό παιδί. Μην παίζεις με την ψυχή σου, την ψυχή του ανθρώπου σου και των παιδιών που ίσως έρθουν.

Ο γάμος θέλει προσοχή διότι θα καταστραφούν και ψυχές που δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν είναι ο γάμος ένα μαγαζί που ανοίγουμε και αν πέσουμε έξω, θα έχουμε χάσει χρήμα και κάποιες ώρες από τη ζωή μας.  

Βρες έναν άνθρωπο να παλέψεις ώστε να πάτε μαζί στον Ουρανό. Βρες έναν άνθρωπο να παλέψετε το «σάρκα μία» (Γέν. β΄24) και η αγάπη που έχετε ο ένας για τον άλλον να μην ζητάει τα εαυτής (Α’ Κορ. 13,5). Να βρείτε έναν άνθρωπο που στο πλοίο της ζωής σας το πηδάλιο θα το αφήσετε στον Χριστό και ο προορισμός σας θα είναι η Βασιλεία των Ουρανών. Οι επιλογές μας να είναι αποτέλεσμα προσευχής και προοπτικής Παραδείσου, όχι απλά για να περάσουμε καλά την εδώ ζωούλα μας. Δεν συμβιβαζόμαστε με υπόγεια, πάμε στα επουράνια. Στον γάμο δεν ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλον,  αλλά ενώνουμε με αγάπη τις αδυναμίες μας και προχωράμε.

π.Σπυρίδων Σκουτής – euxh .gr

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30