Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Μερικές πινελιές για το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως . . .

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Δεκ 01, 2023

Στην εξομολόγηση πάμε για να λύσουμε αμαρτίες και όχι προβλήματα.

Τα προβλήματα προσπαθούμε να τα κουβαλήσουμε θεληματικά και σταυρικά με αγάπη, ώστε μετά τη Σταύρωση ν’ ακολουθήσει η Ανάσταση. Δεν πάμε στην εξομολόγηση για να μας πει ο πνευματικός τι να κάνουμε ώστε να βρεθούν λύσεις σε αυτά που μας απασχολούν. Στον πνευματικό πηγαίνουμε για να του πούμε εμείς τις αστοχίες μας, τις ευθύνες και τα λάθη μας, ώστε να αλλάξουμε προσανατολισμό στη ζωή μας.

Στο Μυστήριο της εξομολογήσεως πάμε στον Χριστό μέσα από την πορεία με τον πνευματικό και όχι το αντίθετο. Δεν πάμε στην εξομολόγηση να ρίξουμε τα βάρη στους άλλους, αλλά να βγάλουμε τα βάρη που έχουμε μέσα μας, διότι μπορεί να είμαστε κι εμείς κάποιο βάρος σε κάποιον, μην το ξεχνάμε αυτό. Στην εξομολόγηση πάμε για να αποκαλύψουμε στον Χριστό τον εαυτό μας και όχι να καταδώσουμε τους άλλους. Δεν είναι η εξομολόγηση μαγικό μυστήριο, ούτε ενεργεί αυτόματα. Θα γίνει αυτό που θέλεις. Αν έχεις μετάνοια και θέλεις να αγωνιστείς, θα θεραπευτείς, διαφορετικά θα μοιάζεις με κάποιον που τρέχει σε έναν διάδρομο και το κακό είναι ότι νομίζεις πως πηγαίνεις κάπου, αλλά στην ουσία μένεις στάσιμος. Λίγη άσκηση με φιλότιμο, με λίγη προσπάθεια, διάκριση και αγάπη, και έχει ο Θεός.

π. Σπυρίδων Σκουτής – euxh . gr

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« June 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30