Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Είναι και η σιωπή απάντηση!

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Απρ 10, 2022

Σε ρωτάνε ή μάλλον σε πρήζουν γονείς, γνωστοί, συγγενείς γιατί δεν παντρεύτηκες ακόμα, γιατί δεν έκανες παιδιά ακόμα, γιατί δεν σπούδασες εκείνο ή το άλλο κλπ.

Μην τους απαντήσεις. Δεν ενδιαφέρονται ακόμα και αν σε ρωτάει η μάνα που σε γέννησε. Άνθρωπος που δεν σέβεται τις επιλογές και την ελευθερία σου θέλει να είναι ο αθόρυβος δυνάστης σου και να ζει μέσα από τις χειριστικές επιβολές προς σε σένα. Μην απαντάς. Άσε το δηλητήριο να πέσει κάτω και η σιωπή σου θα είναι αγιασμός. Μην επιτρέψεις σε κανένα να βάλει χέρι στην εικόνα της ζωής σου που θέλεις να ζωγραφίσεις. Αν κάποιος σου πει «Μα τι θα πει ο κόσμος!!» ακόμα και η μάνα σου να είναι, μην το κάνεις! Θα είναι μια επανάσταση σε μια δικτατορία. Η άρνησή σου θα είναι μια έξοδος προς την ελευθερία των ευθυνών και των επιλογών σου. Με αυτή την ηρωϊκή σου άρνηση κόβεις τα σχοινιά της μαριονέτας! Όποιος έζησε για τον κόσμο έζησε σαν ζωντανός νεκρός. Άφησε τα σκοτεινά θελήματα του κόσμου τούτου και να παρακαλάς με πόθο και αγάπη να γίνει το θέλημα Του Κυρίου στη ζωή σου. Ζήσε για σένα και πάρε τις ευθύνες σου και το κόστος των επιλογών σου. Εσύ!! Μόνο εσύ! Ακούς; Και άσε τον κόσμο να λέει! Μην απαντάς! Χόρευε τραγουδώντας και μη σε νοιάζει.

π.Σπυρίδων Σκουτής – euxhgr

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30