Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2022

Απάντηση σε μία πρόσκληση...

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Σεπ 15, 2019

 ......Κάνουμε λάθος επιλογές διότι μέσα μας έχουμε λανθασμένες επιθυμίες.

Επιθυμίες που πάσχουν και είναι τραυματισμένες. Καθαριζόμαστε από το βάπτισμα αλλά το μελάνι της αμαρτίας δεν αργεί να το λερώσει. Γιατί το έκανα αυτό ; Μα γιατί να το επιλέξω; Αχ, και να γυρνούσα τον χρόνο πίσω ! Ήσουν άρρωστος και μεθυσμένος αδερφέ και μέσα σε τέτοια κατάσταση δεν μπορείς να επιλέξεις λογικά τίποτα. Και τι εννοούμε λογικά ; Σύμφωνα με τον λόγο του Θεού. Ο Κύριος όμως έχει τη λύση. Ό,τι και να έχεις κάνει υπάρχει το Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως που τα σβήνει όλα ! ΟΛΑ ! Αρκεί να υπάρχει ειλικρινής μετάνοια και τα πάντα θεραπεύονται και αγιάζονται! Πόσα δώρα μας έχει δώσει ο Κύριος αλλά εμείς όλο Τον πληγώνουμε !

Χτίζουμε τη μάταιη ζωή μας σύμφωνα με το τι θέλει ο εγωϊσμός μας , η μόδα και γενικά ο κόσμος. Η ζωή μας αποτελείται από έργα που μοιάζουν με κάστρα στην άμμο, είναι δηλαδή μια ζωή που θα διαρκέσει μέχρι τον τάφο. Η μετά θάνατον ζωή απλά ερεθίζει τη φαντασία μας σαν παραμύθι και  όταν ακούσουμε κάτι σχετικά με τα έσχατα είμαστε υπερήφανα αδιάφοροι. Κάθε επιλογή είναι σύμφωνα με το τι θα πει ο ένας και ο άλλος. Γεννιόμαστε , σπουδάζουμε, κάνουμε οικογένεια όλο με υποδείξεις από τρίτους ! Από κάποιον κόσμο που λέει ότι θέλει το καλό μας αλλά τελικά θέλει κάτι από εμάς όπως η ύαινα το θήραμά της.  Καημένε άνθρωπε…

 Σε μια τέτοια κατάσταση τύφλωσης ή πνευματικής μέθης η τελική επιλογή θα καταλήξει στον γκρεμό. Ας φανταστούμε έναν άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος στην εντατική με φαρμακευτική αγωγή και πόνους να έχουμε την απαίτηση να επιλέξει σωστά ό,τι τον ωφελεί για την ψυχή του. Είναι αδύνατον !

Χρειαζόμαστε θεραπεία, χρειαζόμαστε πνευματική κάθαρση. Απόκτηση Χριστοκεντρικής σκέψης ώστε να έχουμε πνευματική διαύγεια. Οι επιλογές μας γίνονται σκαλοπάτια για τον Παράδεισο ή κατρακύλες για την κόλαση και την απώλεια; Τι θέλουμε τελικά; Και από μέσα μας βγαίνει μία απάντηση : «Να περνάω Καλά !!!», δηλαδή; Να γλεντάω με τους δαίμονές μου και να ικανοποιώ τα πάθη και τις επιθυμίες μου μέχρις εσχάτων! Όχι αυτό δεν είναι ελευθερία αλλά αιχμαλωσία και πλάνη!.

Μα πόσο ανόητοι είμαστε! Ζούμε ως άρρωστοι ενώ ξέρουμε Ποιος είναι το φάρμακο!

Σήμερα ο Χριστός μας καλεί να δώσουμε μια απάντηση ! Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν. (Μάρκ. η 34-θ 1) ! Έρχομαι Κύριε ! Όπως θέλεις, με ό,τι θέλεις…Θα σε ακολουθήσω με όποιο κόστος! Ακόμα και αν το κόστος είναι  ο θάνατος, ξέρω ότι τον έχεις μετατρέψει σε ζωή!!!

Ωχ!! Μα λέει μετά απάρνηση εαυτού και κουβάλημα Σταυρού! Ε και ; Όταν είσαι ερωτευμένος σε νοιάζει ο εαυτό σου ; Σε νοιάζουν οι δυσκολίες; Λες ότι τρελένεσαι για το άλλο πρόσωπο και δεν σε ενδιαφέρει ακόμα και ο θάνατος!

Εκεί είναι το πρόβλημα μας...Δεν είμαστε ερώτευμένοι με τον Χριστό ενώ ο ίδιος είναι με εμάς...Καιρός να μπούμε στην σχέση...!

Αυτή τη ζωή ας την βαδίσουμε με δίψα για Ουρανό και σωτηρία και ο Κύριος θα μας δείξει τον δρόμο…!

Θέλουμε ή όχι ; Και τι θέλουμε; Απλά ερωτήματα με δύσκολες απαντήσεις…

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολή. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« October 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31