Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Άφησε το παιδί σου να πετάξει ! !

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Οκτ 05, 2022

Αγαπητοί γονείς αποδεσμευτείτε από την αγάπη των παιδιών σας.

Στη φράση «το παιδί μου», στο «μου» κρύβεται το πρόβλημα. Αυτό το «μου» βάζει αλυσίδες στους αετούς. Δεν είναι δικό σου το παιδί αδερφέ! Δεν ανήκει το γράμμα στον ταχυδρόμο! Εκεί το κλειδί! Όταν το καταλάβεις αυτό θα απελευθερωθείς κι εσύ και το παιδί. Θα του μιλάς και θα το παιδαγωγείς διαφορετικά. Και πως θα γίνει αυτό με ρωτάς ; Όταν αντιληφθείς βαθιά ότι για να έρθει άνθρωπος στον κόσμο, αν δεν πει το «ΝΑΙ» ο Θεός δεν γίνεται τίποτα. Την αγάπη θα τη χτίσετε μαζί αφενός όταν καταλάβεις εσύ ως πατέρας ότι το παιδί σου είναι υιοθετημένο κι εσύ είσαι ένας συνοδοιπόρος του κι αφετέρου όταν καταλάβει το παιδί ότι εσύ είσαι αυτός που θα του δείξει δρόμους τους οποίους θα τους ανοίξει ο Χριστός και θα τους περπατήσει μόνο του. Ξέρεις γιατί δεν τα πας καλά με το παιδί σου; Διότι η αγάπη χτίζεται! Όταν έχει φτάσει 17 χρονών  κι έχετε φτιάξει μια αγάπη σαν καλύβα, τότε ο αέρας της αντίδρασης και της εφηβείας θα τα διαλύσει όλα. Όταν έχετε φτιάξει αγάπη σαν  κάστρο, τότε έχουν τοποθετηθεί γερές βάσεις. Να αγαπάς το παιδί σου ως παιδί του Θεού και όχι ως δικό σου. Τότε αυτή η αγάπη θα το μάθει να πετάει μακριά όπως ο αετός!

Τι σημαίνει τελικά η διαπαιδαγώγηση των παιδιών και πως πρέπει να είναι ;

 «Τα σα εκ των σων σοι προσφέρομεν κατά πάντα και δια πάντα». Έτσι ακριβώς…

π.Σπυρίδων Σκουτής – euxh . gr

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« November 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30