Κυριακή, 03 Δεκεμβρίου 2023

Που το πάνε οι Τούρκοι ;

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Οκτ 09, 2022

 Είναι το ερώτημα που εδώ και χρόνια τίθεται  σε όλα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι απαντήσεις που δίδονται είναι πολλές και οι αναλύσεις του θέματος ακόμη περισσότερες καθόσον η ενημέρωση είναι καθημερινή και ο μέσος Έλληνας θέλει να μάθει.

Είναι γνωστό στους επαΐοντες ότι πριν από οποιανδήποτε πολεμική επιχείρηση προέχουν οι  ψυχολογικές επιχειρήσεις που έχουν σαν σκοπό να προκαταβάλουν τα αντίπαλα στρατόπεδα και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη για την νομιμότητα των μελλοντικών δραστηριοτήτων τους και την επιβολή φυσικά των θέσεων τους λογικών ή και παραλόγων.

Ο εξ ανατολών γείτονας της χώρας μας προσπαθεί να παρουσιάσει στην διεθνή κοινότητα το μαύρο άσπρο και αντίστροφα. Οι ανιστόρητες αιτιάσεις των Τούρκων μας θυμίζουν τις ίδιες καταστάσεις με τους Σκοπιανούς που δυστυχώς κατάληξαν στη παραδοχή ότι η σλάβικη περιοχή της Μακεδονίας αποτελεί και την μοναδική Μακεδονία. Βασική αιτία της αναγνώρισης αυτής ήταν η χλιαρή αντιμετώπιση του θέματος από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις από το 1949 και μετά!!

Προσωπική μου γνώμη είναι ότι αν και με την περίπτωση της Τουρκίας σταθούμε επιπόλαιοι και δεν κρατήσουμε  με πράξεις τις λεγόμενες κόκκινες γραμμές, τα ελληνικά νησιά μας θα έχουν την ίδια τύχη ….

 Το στάδιο των επιχειρήσεων προπαγάνδας εκ μέρους των Τούρκων  μοιραία θα τελειώσει και τότε θα ακολουθήσει το δεύτερο στάδιο που δεν είναι άλλο από το ’’ θερμό’’ επεισόδιο. Το τρίτο στάδιο πάντοτε με το δόγμα του πολέμου είναι η γενικευμένη σύρραξη που βέβαια ό κάθε σώφρων άνθρωπος απεύχεται.

Επανερχόμενος στο αρχικός ερώτημα που έθεσα σαν τίτλο στο σχόλιό μου θεωρώ ότι  επειδή ο Τούρκος  έχει πολλά πολεμικά μέτωπα ανοικτά δύσκολα θα αναπτύξει και άλλο στα ανατολικά της χώρας του. Βέβαια με τους παρανοϊκούς δικτάτορες της εποχής μας όλα κανείς μπορεί να τα περιμένει…

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω τον μέγιστο ρόλο που παίζουν στα σύγχρονα πολεμικά ‘’παιγνίδια’’ οι εξοπλισμοί που όπως ανέφερα σε παλιότερο άρθρο μου είναι βασικός οικονομικός παράγοντας στην παγκόσμια ισορροπία.

Η ιστορία μας διδάσκει από αρχαιοτάτων χρόνων ότι η ειρήνη ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβάλλεται με την πολεμική  ισχύ.

Όλοι απευχόμαστε μια πολεμική σύρραξη με την γείτονα αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ στις ‘’κόκκινες γραμμες’’.

 

 

Κοινοποίηση
Αλέξανδρος Τρομπούκης

Γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας (1954).Είναι Υποστράτηγος ε.α. Από το 2010 διδάσκει την Πολιτική Άμυνα στη Σχολή Επιμόρφωσης της ΕΛΑΣ στη Βέροια. Από το 2004 παρουσιάζει εκπομπή με ιστορικά θέματα στο ραδιοφωνικό σταθμό '' Παύλειος Λόγος''. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« December 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31