Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Οι κακοί γείτονες

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Φεβ 21, 2018

 Το παρόν κείμενο είναι απόρροια ερεθίσματος και αγανάκτησης, από το απύθμενο θράσος της Τουρκίας, η οποία έχει ‘’ξεσαλώσει’’ από κάθε άποψη.

            - Διαλαλεί ότι είναι μια φιλήσυχη χώρα που επιθυμεί να ζήσει ειρηνικά, αλλά οι κακοί γείτονές της, ιδίως η Ελλάδα ψάχνει ευκαιρία για να επιτεθεί εναντίον της. Ας μας πει όμως έστω μια περίπτωση επιθετικής ενέργειας της Ελλάδος.

            - Έχει βάλλει φωτιά στο Αιγαίο, με απαιτήσεις ελληνικών εδαφών, παραβιάσεις του Ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου, σε καθημερινή βάση, οι οποίες δεν μετριούνται πλέον. Και! όμως λέει ότι επιθυμεί την ειρήνη.

            - Οι προκλήσεις των Τούρκων σε καθημερινή βάση, έχουν φθάσει σε απροχώρητο βαθμό στο Αιγαίο, καραδοκούν δε να βρουν την ευκαιρία, για να επιτεθούν κατά της Ελλάδος, για να δημιουργήσουν έτσι τετελεσμένα γεγονότα, όπως στην Κύπρο.

            - Προ ημερών βγήκε ο στενός συνεργάτης του κ. Ερντογάν, ο λαλίστατο κ. Γιγκίτ Μπουλούλ και με αφορμή την νέα κρίση στα Ίμια, είχε το θράσος αυτός ο θρασύτατος κομπάρσος να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως «Μύγα» μπρος στον «γίγαντα» την Τουρκία. Τον ενημερώνουμε λοιπόν αυτόν και τους ομοίους του ότι, ο Ελληνικός Στρατός, δηλ. η Ελλάδα (Μύγα) τα έβαλε με δύο αυτοκρατορίες του φασισμού κατά τον Β΄ Π.Π. με τα γνωστά αποτελέσματα, για την Ελπίδα σωτηρίας των Ελευθέρων λαών της Ευρώπης και όχι μόνο, ότι δεν είναι ανίκητος ο φασιστικός Άξονας, τότε εσείς οι Τούρκοι (Γίγαντες) που ήσασταν; Σαν Επιτήδειος Ουδέτερος και παμπόνηρος το 1942 υπογράψατε με την Γερμανία σύμφωνο Συνεργασίας και το 1944 που κατέρρεε η Γερμανία κηρύξατε τον Πόλεμο εσείς οι «Γίγαντες» εναντίον της.

            - Επιτέθηκε η Τουρκία και κατέλαβε μέρος του Κυπριακού Κράτους και παραμένει εκεί από το 1974, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ο.Η.Ε. Αυτή λοιπόν η χώρα μιλάει για ειρηνική συμβίωση μετά των γειτόνων τις;

            - Ο κ. Ερντογάν και το περιβάλλον του αμφισβητούν ανοικτά πλέον, το καθεστώς 152 νησιών και βραχονησίδων του Αιγαίου και τα θεωρούν απροσδιόριστα. Δηλ. αμφισβητούν την Ελληνικότητα των νήσων του Αιγαίου, που είναι Ελληνικά από δεκάδες αιώνες, με Ελληνικά ονόματα και Έλληνες κατοίκους.

            - Πώς, λοιπόν θα μπορέσει ν’ αναπτυχθεί μια ειλικρινής ελληνοτουρκική φιλία και προσέγγιση, όταν η παιδεία του Τουρκικού λαού και η Τουρκική προπαγάνδα σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, στηρίζεται στην διαστρέβλωση των πραγματικών ιστορικών γεγονότων και την παραποίηση της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους;

            - Όταν ένα γειτονικό Κράτος αμφισβητώντας διεθνείς συμβάσεις και υπογραφείσες συμφωνίες και προβάλλοντας την ισχύ των όπλων, διεκδικεί εδάφη ελληνικής επικράτειας, δεν μπορεί να οικοδομηθεί φιλία μεταξύ των λαών αυτών, και το χειρότερο, όταν ο λαός αυτός και η διεθνής κοινή γνώμη τροφοδοτείται και προπαγανδίζεται με ανιστόρητα ψεύδη.

            - Δεν είναι εύκολο οι δύο λαοί Έλληνες και Τούρκοι να ομογειτνιάσουν ειρηνικά. Οι κάποιες ελπιδοφόρες συνυπάρξεις, για περιορισμένο χρόνο και περιορισμένο χώρο και αριθμό, δεν αντέχουν ούτε στο φύσημα μιας παρεξήγησης μικρού παιδιού. Είμαι υποχρεωμένος εδώ να επισημάνω τις φιλότιμες και αξιέπαινες προσπάθειες ελάχιστων καλλιτεχνών των δύο χωρών, των παραγόντων του Αθλητισμού, των ειδικών τμημάτων παροχής βοηθείας. Όμως, με λύπη μου πιστεύω ότι, οι αναλαμπές αυτές αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, μπρος στο μέγα ιστορικό τοίχος που χωρίζει τους δύο λαούς.

            - Συμπερασματικά το τονίζω, κατά την γνώμη μου, αποστολή των Ελληνικών κυβερνήσεων για την χαρισματική και ιστορική πατρίδα μας θα πρέπει να είναι, η εξασφάλιση και διατήρηση της ακεραιότητας της πατρίδος μας, όπως μας την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, χύνοντας το αίμα χιλιάδων ηρώων μας.

            - Για τον λόγο αυτό απαιτείται:

  • Πλήρης γνώση από τους κυβερνώντες, προβλημάτων κρίσεως, όχι! Τηλεφωνικά, απλά ελάτε να μας σώσετε.
  • Αύξηση της θητείας των ανδρών σε 18 μήνες τουλάχιστον, με παράλληλη χρηματοδότηση της Άμυνας εκ των περισσευμάτων και εκ των εχόντων Ελλήνων Πατριωτών.
  • Ελληνική Ιστορική και Πατριωτική Παιδεία των νέων μας, με ταυτόχρονη ηθική προπαρασκευή του Ελληνικού Λαού.

            «Υπερασπιστείτε την Ελλάδα, το Έθνος στο οποίο οφείλουμε τα φώτα μας, τις επιστήμες μας, τις τέχνες. Η Ελλάς είναι το φως!!!» (ΣΩΜΕΡΣΕΤ ΜΩΜ).

 

Τέλος, έχω τη γνώμη  ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους πρωταγωνιστές…

 

Κοινοποίηση
Αλέξανδρος Τρομπούκης

Γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας (1954).Είναι Υποστράτηγος ε.α. Από το 2010 διδάσκει την Πολιτική Άμυνα στη Σχολή Επιμόρφωσης της ΕΛΑΣ στη Βέροια. Από το 2004 παρουσιάζει εκπομπή με ιστορικά θέματα στο ραδιοφωνικό σταθμό '' Παύλειος Λόγος''. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30