Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Ο αγώνας τώρα αρχίζει…

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Ιουν 20, 2018

Στις 17 Ιουνίου του 2018 έγινε ένα ανοσιούργημα, μια ιεροσυλία  μια προδοσία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Υπουργό εξωτερικών Νικόλαο Κοτζιά υπέγραψαν την συνθήκη παράδοσης του ονόματος της ηρωικής Μακεδονίαςστο νεοσύστατο κρατίδιο, που προήλθε από την διάσπαση της άλλοτε ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

 Από την αρχή του έτους, όταν έγινε γνωστό το θέμα της ονομασίας και οι προδοτικές διαθέσεις της κυβέρνησης, ο λαός έχοντας καλά αισθητήρια, αντιλήφθηκε ότι, ξεκινάει μια πορεία προς τον όλεθρο. Αυτός ήταν ο λόγος που αυθόρμητα ξεχύθηκε στους δρόμους για να βροντοφωνάξει ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Ούτε όταν μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις, ούτε όταν ερχόταν ασφυκτικά τα μνημόνια το ένα πίσω από το άλλο, ούτε όταν με το ζόρι άλλαξαν οι συνήθειες του λαού, δεν βγήκαν να διαμαρτυρηθούν οι Έλληνες τόσο έντονα και αυθόρμητα. Πέρα από κόμματα , πέρα από ιδεολογίες, όλα αυτά έμειναν στην άκρη για έναν και μόνο λόγο, με ομοψυχία και με εθνικό παλμό και με αγωνιστικό φρόνημα, βγήκαν για να βοηθήσουν την πατρίδα που κινδυνεύει.

Προσπαθούν οι πολιτικοί να γράψουν ξανά την ιστορία, θέλουν να διαγράψουμε από την μνήμη μας όσα μάθαμε τόσα χρόνια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Το λένε διακεκριμένοι ιστορικοί, καθηγητές, αρχαιολόγοι, το λεν  οι πέτρες ,τα μάρμαρα και τα μνημεία που είναι διάσπαρτα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Μακεδονίας. Βεργίνα, Πέλλα, Δίον, Αμφίπολη, Φίλιπποι, Όλυνθος, Στάγειρα κραυγάζουν από τα βάθη των αιώνων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Ένα μόνο επιχείρημα αρκεί. Στις Πράξεις των Αποστόλων στο κεφάλαιο 16 στίχος 9 γράφει «Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν». Αυτή και μόνο η μαρτυρία αρκεί για να ανατρέψει όλα τα επιχειρήματα που προβάλουν οι γείτονές μας. Όταν ήρθε ο Απόστολος Παύλος στην Μακεδονία πέρασε από τους Φιλίππους, την Θεσσαλονίκη, την Βέροια όπου υπάρχει ακόμη το βήμα που δίδαξε, δεν πήγε σε κανένα χωριό ή πόλη της περιοχής του κρατιδίου των Σκοπίων. Η Καινή Διαθήκη είναι πλέον αποδεκτή για την γνησιότητά της και για τις αλήθειες που γράφει από όλη την οικουμένη. Ποιος λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος έχοντας αυτή την μαρτυρία δεν θα πιστέψει , πως διαβάζοντας το κείμενο αυτό και βλέποντας τον χάρτη δεν θα καταλάβει ποια είναι η Μακεδονία;

Ισχυρίζονται και λένε πως τα τελευταία πενήντα χρόνια έτσι ονομάζουμε τον τόπο που ζούμε, τότε εμείς τι να πούμε που 2.500 χρόνια Μακεδονία λέμε τον τόπο που ζούμε. Ισχυρίζονται και λένε οι προδότες , ότι το κρατίδιο αυτό το έχουν αναγνωρίσει με το όνομα Μακεδονία 149 κράτη. Ωραία και αφού το αναγνώρισαν τόσα κράτη γιατί επιμένουν να το αναγνωρίσουμε και εμείς , ας προχωρήσουν και το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δίχως εμάς γιατί δεν το κάνουν;

Αναρωτιέμαι όταν θα έρθει η ευλογημένη ώρα που θα κλείσω τα μάτια μου και θα πάω στο άλλο κόσμο , τι θα πω στον παππού μου ο οποίος τιμήθηκε για τις ηρωικές του πράξεις με μετάλλιο από το Υπουργείο Στρατιωτικών , για τους αγώνες που έδωσε  πολεμώντας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας , δίπλα στον μεγάλο ήρωα του Μακεδονικού αγώνα το γενναίο παλικάρι τον Παύλο Μελά .  Θα με ρωτήσει και θα μου πει: Εγώ πολέμησα και έδιωξα Τούρκους και Βούλγαρους για να ελευθερωθεί η Μακεδονία και εσύ δεν έκανες τίποτε για να παραμείνει ελεύθερη;

Ο αγώνας τώρα αρχίζει, δεν έχει χαθεί τίποτε. Έχουμε δρόμο πολύ να διανύσουμε για να φτάσουμε στην τελική νίκη.  Το «σύστημα» έχει τρομάξει από τον αυθορμητισμό του κόσμου και από τα συλλαλητήρια που έγιναν μέχρι τώρα. Ας μην επηρεαζόμαστε  από τα ψεύτικα χαμόγελα των προδοτών μπροστά στις κάμερες .Τους έχει κυριέψει ο φόβος , αλλά προσπαθούν να το κρύψουν. Είναι τόσο φοβισμένοι που δεν εμπιστεύονται πλέον τους Έλληνες αστυνομικούς και φέρνουν από το εξωτερικό μισθοφόρους. Οι Έλληνες αστυνομικοί είναι παιδιά του λαού, γνήσιοι Έλληνες και οι περισσότεροι με αγνά αισθήματα για την πατρίδα και την Ορθοδοξία. Δεν θα τους περάσει. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας, και το άδικο δεν ευλογείται. Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά, ποτέ οι σύμμαχοι δεν ήταν με το μέρος μας πάντα έκαναν αγώνες για  τα δικά τους συμφέροντα. Μην γελιόμαστε ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει , τώρα και σε όλες τις δύσκολες στιγμές, είναι ο Χριστός, η Παναγία και το πλήθος των αγίων. Ας μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Θεός και πέρα από τους νόμους των ανθρώπων υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι . Αν δεν μετανιώσουμε, αν δεν γονατίσουμε αν δεν παρακαλέσουμε με δάκρυα στα μάτια να μην περιμένουμε ευχάριστες εκπλήξεις. Ήρθε ο καιρός  η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός να δούνε πάλι μέρες δόξας. Μόνο με πίστη στον Θεό, ενωμένοι , με παλμό , με τόλμη, με ενθουσιασμό και με όραμα  θα πετύχουμε σαν έθνος. Και αφού θα έχουμε το Θεό με το μέρος μας, η νίκη είναι βεβαία γιατί στο τέλος νικητής είναι ο Χριστός.

 

Κοινοποίηση
Γιάννης Κοτζάμπασης

Ιεροψάλτης στην Παναγία Σουμελά, καθηγητής βυζαντινής μουσικής, συγγραφέας, μέλος και εκπρόσωπος της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ στη Βέροια.

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30