Η επίσκεψη Ερντογάν στην Θράκη

Συντάκτης  09 Δεκ, 2017

Με τη πρόσφατη επίσκεψη του  Προέδρου Ερντογάν στην Ελληνική Θράκη (Κομοτηνή), σαν απλός Έλληνας, Ορθόδοξος Χριστιανός και πατριώτης,

έκανα κάποιες διαπιστώσεις που πράγματι με προβλημάτισαν για το μέλλον αυτής της δύσμοιρης πατρίδας μας και των κατοίκων της.

Σήμερα δυστυχώς έχουμε κυβερνώντες που δεν είναι ηγέτες. Βρέθηκαν στην εξουσία χωρίς εμπειρία χειρισμού θεμάτων που άπτονται των σχέσεων με τη γείτονα χώρα, που στη διπλωματία, μας ξεπερνά  κατά πολύ. Χωρίς την προσήκουσα σοβαρότητα άφησαν τον εκκολαπτόμενο ‘’Σουλτάνο’’ να βρεθεί με τους ‘’ομοεθνείς’’ του όπως αποκάλεσε τους Έλληνες, Μουσουλμάνους το θρήσκευμα, κατοίκους της Κομοτηνής!!

Εκτιμώ ότι οι συνέπειες αυτής της επίσκεψης θα είναι άμεσες πλέον καθόσον άνοιξε ο δρόμος για παρόμοιες δράσεις των ηγετών της Γείτονος χώρας με έμμεση επέμβαση στα πολιτικά και θρησκευτικά δρώμενα της χώρας μας.

Η άμεση αντίδραση των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης που δυστυχώς δεν παρουσιάστηκε όσον έπρεπε από τα Ελληνικά ΜΜΕ κρίνεται θετική αλλά ‘’φωνή βοώντος εν τη ερήμω’’!!

Ευτυχώς που η Τουρκία έχει πολλά μέτωπα ανοικτά στα νοτιανατολικά σύνορά της και   έτσι δεν κινδυνεύουμε προς το παρόν ( δεν ξέρω για πόσο) να έχουμε ένα καινούργιο κρατίδιο τύπου ‘’Κόσσοβο΄΄ και εννοώ απροκάλυπτα πλέον την ‘’Κοσσοβοποίηση’’ της Ελληνικής Δυτικής Θράκης.

Ευτυχώς που οι Μεγάλες Δυνάμεις του 21ου αιώνα, σήμερα είναι με το μέρος μας και δεν θα βρεθούμε στη θέση του ηττημένου μέσα στην έδρα του.

          Τελειώνοντας θα αναφέρω το περίφημο τραγικό απόσπασμα του Θουκυδίδη, 5ο βιβλίο, από τον διάλογο των Αθηναίων και των Μηλίων, που εξηγεί πολλά και διδάσκει πολλά και να συστήσω, ως ταπεινός Έλλην πολίτης να το διαβάσουν οι έχοντες την διακυβέρνηση της πατρίδος (πολιτική θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία) μπας και κατανοήσουν ότι η γεωπολιτική παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα της ιστορίας. 

…ὅ­τι δί­και­α μὲν ἐν τῷ ἀν­θρω­πε­ί­ῳ λό­γῳ ἀ­πὸ τῆς ἴ­σης ἀ­νάγ­κης κρί­νε­ται, δυ­να­τὰ δὲ οἱ προ­ύ­χον­τες πράσ­σου­σι καὶ οἱ ἀ­σθε­νεῖς ξυγ­χω­ροῦ­σιν.   [5.89] 

  Δηλαδή

πως κατά την ανθρώπινη λογική μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο όταν και τα δύο μέρη έχουν ίση ισχύ και ότι οι ισχυροί πράττουν ό, τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν όσο τους επιβάλλει η αδυναμία τους (και το αποδέχονται).

 

Αλέξανδρος Τρομπούκης

Γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας (1954).Είναι Υποστράτηγος ε.α. Από το 2010 διδάσκει την Πολιτική Άμυνα στη Σχολή Επιμόρφωσης της ΕΛΑΣ στη Βέροια. Από το 2004 παρουσιάζει εκπομπή με ιστορικά θέματα στο ραδιοφωνικό σταθμό '' Παύλειος Λόγος''. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31