Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2025

banner280 140

Γιατί γίνεται η παρέλαση ;

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Οκτ 26, 2018

Τα τελευταία χρόνια ακούγονται πολλά για την διεξαγωγή των παρελάσεων κατά τις εθνικές επετείους.

Πολλοί είναι οι θιασώτες της άποψης ότι οι μαθητική ή η στρατιωτική παρέλαση αναπτύσει εθνικισμό.

Μα από τότε που ο άνθρωπος εντάχηκε στις κοινωνίες των  οργανωμένων συνόλων θέσπισε κατά τον ένα ή άλλο τροπο την παρέλαση ως πράξη τιμής για αυτούς που υπηρξαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν. Όλα τα κοινωνικοπολιτικά καθεστώτα ανά τους αιώνες , έχουν θεσπίσει την παρέλαση σαν μέσον εξύψωσης του ηθικού αυτών που παρελαύνουν αλλά και των θεατών. Στην εποχή της παγκοσμοιοποίησης σήμερα  δυστυχώς υφιστάμεθα την ισοπέδωση των πάντων, δυστυχώς και την υποβάθμιση βασικών εκδηλώσεων της προβολής της εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας.

Η σημερινή δήθεν επικράτηση της υλικής ευμάριας έναντι των ηθικών αξιών δημιουργεί το καλλίτερο περιβάλλον για την επικρότηση των ενεργειών που αποσκοπούν στην αποχαύνωση των ψυχών .

 Ο λαός όμως γνωρίζει και αντιστέκεται. Τουτο καταφαίνεται από τις χιλιάδες κόσμου που πλημυρίζει τις πόλεις και τα χωριά για να παρακολουθήσει την παρέλαση σε κάθε εθνική εορτή.

‘’Στήκετε και κρατείτε τας παραδόσεις’’

Κοινοποίηση
Αλέξανδρος Τρομπούκης

Γεννήθηκε στη Βέροια Ημαθίας (1954).Είναι Υποστράτηγος ε.α. Από το 2010 διδάσκει την Πολιτική Άμυνα στη Σχολή Επιμόρφωσης της ΕΛΑΣ στη Βέροια. Από το 2004 παρουσιάζει εκπομπή με ιστορικά θέματα στο ραδιοφωνικό σταθμό '' Παύλειος Λόγος''. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« February 2025 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28