Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Το έργο του νέου λαού του Θεού

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Μαρ 04, 2017

Όσοι βιώνουμε την πραγματικότητα του λαού του Θεού την νέα αυτήν κατάσταση των πραγμάτων και την νέα ιερά ιστορία έχουμε καθήκον να κάνουμε τα πάντα ,

ώστε όλα τα έθνη να αποτελέσουν το έθνος το άγιο του Θεού., να γίνουν Σώμα του Χριστού. Όλος ο κόσμος πρέπει να γίνει Εκκλησία. Γιατί δεν έγινε η Εκκλησία για να εξυπηρετήσει απλώς τον κόσμο, αλλά ο κόσμος δημιουργήθηκε να γίνει Εκκλησία.

Από εδώ ξεκινάει η ορθόδοξη Ιεραποστολή. Μακριά από πολιτικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες, μακριά από συμφέροντα και υλικές ανάγκες η ορθόδοξη Ιεραποστολή είναι μια φυσική ανάγκη και έκφραση των μελών της Εκκλησίας. Αυτό το έργο το κάνουν οι άγιοι Ιεραπόστολοι που μιμούνται τον Μέγα Απόστολο και Αρχιερέα Χριστό και εν συνεχεία τους Αγίους Αποστόλους. Η Ιεραποστολή δεν είναι μια πολυτέλεια και ένα επί μέρους έργο της Εκκλησίας, αλλά φυσική λειτουργία του Ζωντανού Σώματος του Χριστού. Δείχνει την γονιμότητα και γνησιότητα της Εκκλησίας.

Όλοι πρέπει να βλέπουμε και να βοηθούμε σωστά αυτό το έργο, που δείχνει την ωριμότητα και την πνευματικότητα μιας Τοπικής Εκκλησίας. Οι γνήσιοι Ορθόδοξοι είναι πάντα Ιεραπόστολοι και οι γνήσιοι Ιεραπόστολοι είναι πάντα Ορθόδοξοι (στην πίστη και την ζωή). Η γνησιότητα της δική μας χαράς είναι συνάρτηση της χαράς όλου του λαού (λουκ. Β’10). Και η εκκλησιοποίηση όλων των λαών είναι καρπός της δική μας εκκλησιοποιήσεως.

Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ.Ιεροθέου

Βιβλίο : «Παρακλητικά σχόλια σε αποστολικούς λόγους»

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολή. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30