Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Έρωτας δοκιμασιών

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Φεβ 24, 2017

 «Το ίδιο συμβαίνει και όταν δεν μπορώ να καταλάβω πως, οτιδήποτε δεν έχω δεν μου χρειάζεται.

Μου άρπαξαν τα ρούχα μου, τα πράγματα μου ή τα χρήματα μου, μου άρπαξαν την γυναίκα μου, τον φίλο μου ή τον πατέρα μου σημαίνει ότι δεν μου χρειάζονται. Η στέρησις και η οδύνη αποτελούν κριτήριο της πνευματικότητος μας. Άνθρωπος που αντιδράει στον πόνο, ή που φοβάται τον πόνο, ή που δυσκολεύεται στην έλλειψη και στην απουσία ων πραγμάτων , δεν έχει Θεό, ο Θεός γι’αυτόν είναι νεκρός.»

  

«Αδοκίμαστος , απείραστος άνθρωπος είναι σαν ένα καραβάκι που δεν ξέρεις ακόμη αν μπορεί να πλεύσει. Ας μην έχουμε ποτέ εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, εφ’οσον δεν είμαστε δοκιμασμένοι. Θα δοκιμασθούμε με πειρασμούς από τους συντρόφους μας, από τους ανθρώπους που μας περιβάλλουν, από την σκληρότητα της ζωής και από την μοχθηρία των ανθρώπων Εάν δεν ξεπεράσουμε την κακία και την αντίδραση, την συκοφαντία και τον πόνο που μας προκαλούν οι άλλοι, εάν δεν δοκιμάσουμε την θλίψη, τότε δεν είμαστε καν στην αρχή της πνευματικής μας πορείας. Πρέπει να τα δοκιμάσουμε αυτά για να έχουμε κάποια εμπιστοσύνη στον εαυτό μας»

«Ο Αδοκίμαστος άνθρωπος μπορεί να βρεθεί μπροστά στον πονηρό και να νομίζει πως είναι ο Χριστός»

Βιβλίο: "Περί Αγάπης, Ερμηνεία στον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή" –Γέροντος Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου

 

Κοινοποίηση
π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολή. Κληρικός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εφημέριος Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Νοσοκομείου "ΕΛΠΙΣ".

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« June 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30