Καλή Ανάσταση άνθρωπε!

Συντάκτης  19 Απρ, 2017
Δεν νιώθουμε , δεν ανήκουμε στον Χριστό τον διώξαμε απο την ζωή μας και την καρδιά μας την ξεχάσαμε.
Βιώνουμε τα γεγονότα των εορτών της Εκκλησίας εξωτερικά και ψεύτικά και όχι πραγματικά, αληθινά και πνευματικά. Δυστυχώς το ίδιο ψεύτικο και υποκριτικά βίωμα μεταφέρουμε και στα παιδιά μας. Τα Χριστούγεννα , το Πάσχα ξεχνιούνται αμέσως μετά το κοσμικό γλέντι. Το Δάκρυ στον Εσταυρωμένο έχει γίνει παρελθόν. Το Θείο βρέφος το κάνουμε έκτρωση από την καρδιά και την ζωή μας.
 

Η ζωή καθορίζεται από τα άλογα πάθη και τις επιθυμίες μας και όχι σύμφωνα με τον πραγματικό προορισμό που έχουμε ως ψυχοσωματικές οντότητες από τον ίδιο τον δημιοιυργό μας.

Δεν αναρωτιώμαστε, δεν ακούμε και ο προβληματισμός (αν υπάρχει) τοποθετείται σε γήινες καταστάσεις και σε εξωτερικά πράγματα και όχι σε πνευματικά.

Νέκρωση….

Δεν χρειάζεται να ακούσουμε από τον γιατρό για τον πόνο ή την αρρώστια και πόσο μας έχει μείνει ακόμα στην ματαιότητα του φθοροποιού κόσμου. Μήπως είμαστε ήδη νεκροί και δεν το ξέρουμε ; Τι εννοούμε τελικά όταν λέμε   ζωντανός ή νεκρός ;

Για τους πατέρες της Εκκλησίας ένας άνθρωπος χωρίς σχέση με τον Χριστό χαρακτηρίζεται νεκρός μια νεκρή ύπαρξη μόνο με βιολογικές ανάγκες. Χωρίς Χριστό ο άνθρωπος χάνει τον πραγματικό προορισμό του που είναι η κατά χάριν Θέωση, σε μια συγκλονιστική σχέση μαζί του.

Μας πήρε ο τροχός της ύλης και της τεχνολογίας και μας παρέσυρε σε δρόμους σκοτεινούς.

Έγγαμα ζευγάρια ο ένας με τον άλλον απέναντι στους καναπέδες με τα tablet αγκαλιά χωρίς επαφή, καμιά κουβέντα ουσιαστική παρα μόνο για τα βιολογικά δρώμενα. Τι θα φάμε και πότε.

Παιδιά χωρίς νόημα στην ζωή που το αναζητούν λανθασμένα σε ουσίες, αλκοολισμό, internet, πορνεία και άλλους δρόμους σκοτεινούς.

Τι συμβαίνει τελικά ; γιατί χαθήκαμε έτσι ;

Η επιστροφή στον δρόμο του Χριστού ως βίωμα μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας είναι η μόνη λύση όταν κάθε λεπτό που περνάει ο θάνατος έρχεται ποιο κοντά.

Όποτε βρεθούμε σε μια Εκκλησία ακόμα και αν  δεν πήγαμε επειδή μας έσπρωξε η καρδιάς μας, ας αναρωτηθούμε: Ποιος είμαι ; από πού ήρθα, που πηγαίνω ; τι είναι αυτή η ζωή και γιατί που δόθηκε ;  και εκείνη την ώρα αυτή την περίοδο ας κραυγάσω

«Κάνε Χριστέ μου σπήλαιο την Καρδιά μου, ας γίνει η ύπαρξη μου ο τόπος της γεννήσεως σου. »

Χριστός Ανέστη χαρά μου! (Όπως έλεγε και ο Όσιος Σεραφείμ του Σαρωφ)! Με το καλό η προσωπική μας Ανάσταση μέσα απο το Φως της μετανοίας. Αμην

π. Σπυρίδων Σκουτής

Απόφοιτος ΕΙΕΚ Ριζαρείου Εκκλησιαστικής σχολής. Εφημέριος Ενοριών Αγίου Γεωργίου Ρεπανιδίου Λήμνου και Γεννήσεως Χριστού Ρωμανού Λήμνου. Υπέυθυνος Νεότητας και Αιρέσεων στην Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« August 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31