Και αναφερόμαστε στα θύματα των φωτογραφιών selfies με κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας (smartphones).
Μία selfie μπορεί να είναι τόσο ακριβή που κοστίζει την ίδια μας τη ζωή.
Αυτό μαρτυρά την ασθένεια του ανθρώπου, που αντιλαμβάνεται ότι η αξία της ζωής του ισοδυναμεί με μία φωτογραφία, θα μπορούσαμε να πούμε καθ' υπερβολή.
Να ανεβαίνει σε κορυφές, να ακροβατεί και να πέφτει σε γκρεμούς, ή να φωτογραφίζεται με καρχαρίες.
Σε άλλες περιπτώσεις να βγάζει το κεφάλι έξω από παράθυρο του τρένου και πόσες ακόμη απερισκεψίες μπορεί να σκεφτεί κανείς, που οδηγούν τον άνθρωπο σε πρόωρο και βίαιο θάνατο.
Άξιζε ένας άνθρωπος να θυσιαστεί για να απαθανατίσει μία στιγμή, παίζοντας με τον κίνδυνο;
Αν κάποιος έχει λογαριασμό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεν αργεί να διαπιστώσει ότι σε μεγάλη κλίμακα χρηστών, υπάρχουν κάποιες πόζες με το πρόσωπο της πάπιας (duck face) ως γκριμάτσα.
Και φυσικά διαπιστώνει μία απίστευτη ωραιοπάθεια, που σε πολλές περιπτώσεις, γίνεται με το αζημίωτο, λαμβάνοντας ο κάτοχός της μεγάλα ποσά, ανάλογα με τη φήμη του προσώπου που φωτογραφίζεται.
Δηλαδή μία καλοστημένη βιομηχανία ή οποία πουλά πόζες και στηρίζεται βέβαια, που αλλού; Στην ανθρώπινη περιέργεια. Ένα πανάρχαιο και σίγουρο μέσο για να πλουτίσουν μερικοί και μερικές.
Αρκετοί βέβαια δεν το κάνουν από επιθυμία για κέρδος, αλλά για τη δόξα που υποτίθεται ότι θα κερδίσουν.
Όλα αυτά παρατηρούνται σε ένα ευρύτερο πεδίο, ως ένας αρνητικός συνταυτισμός με το ρεύμα της εποχής.
Και το περίεργο είναι ότι, η επιθυμία γι'αυτόν τον συνταυτισμό δεν εξετάζει το αρνητικό ή το θετικό «πρόσημο» αυτών των συνηθειών, οι οποίες μεταλλάσσονται συνεχώς.
Άλλη μία απόδειξη ότι ο παλαιός άνθρωπος είναι εδώ, με νέες παθογένειες που αναδύονται και το σίγουρο είναι ότι η Εκκλησία έχει πολύ δουλειά να κάνει τα επόμενα χρόνια, για να θεραπεύσει ασθενείς και να τους ανακαινίσει.
Μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και το βασικότερο είναι να αποδεχθούμε την ασθένειά μας… πριν σκοτωθούμε από selfies.