Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Ο Άγιος Νεκτάριος σταμάτησε την φωτιά!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης  Νοε 25, 2020

Στις 11 Σεπτεμβρίου είχε ξεσπάσει φωτιά στο ναό του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Κρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

 Οι ζημιές ήταν πολλές. Ο Εφημέριος του Ναού, πρωτ. Ευάγγελος Φεγγούλης, μας είπε: « κάηκαν ολοσχερώς το ξυλόγλυπτο προσκυνητάρι με τις εικόνες, ο επίσης ξυλόγλυπτος Επιτάφιος, μια ντουλάπα, 2 τοιχογραφίες, καθίσματα και ένα μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Έσπασαν γύρω στα 60 τζάμια από την υπερθέρμανση, πολλά πλακάκια δαπέδου και αμαυρώθηκαν όλες σχεδόν οι τοιχογραφίες».

Οι μέρες κύλησαν γρήγορα. Όμως ο Άγιος δεν άφησε το σπίτι καμένο. Σε διάστημα λιγότερο το δύο μηνών οι ζημιές αποκαταστάθηκαν. Αλλά ας αφήσουμε  τον π. Ευάγγελο να μας μιλήσει: «Πραγματικό στολίδι έγινε και πάλι ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Νεκταρίου που δεσπόζει στην κορυφή του χωριού μας. 

Μετά από 2 μήνες συνεχών παρεμβάσεων και επιβεβλημένων εργασιών, τόσο εσωτερικά και ειδικά στο σημείο που προκλήθηκε η πυρκαγιά στις 11 Σεπτεμβρίου, όσο και εξωτερικά η Εκκλησία μας έγινε πανέμορφη, καλύτερη από πρώτα. 

Με την συνδρομή όλων των συγχωριανών μας, καθαρίστηκαν όλες οι αγιογραφίες, βάφτηκε ο Ναός μέσα και έξω, όπως και τα πορτοπαράθυρα σε χρώμα βυζαντινό και χρυσό. Τοποθετήθηκε νέα μικροφωνική εγκατάσταση, σύγχρονη και απόλυτα ποιοτική και απομένουν κάποιες ελλείψεις. 

Με την συνδρομή του Δήμου Αγράφων, εγκαταστάθηκε νέο ηλεκτρικό δίκτυο με καινούργιους πίνακες ενώ επισκευάστηκαν και οι πολυέλαιοι. 

Με την συνδρομή 6 συγχωριανών μας, που δεν ζουν στην Κρέντη, αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν στο Ναό, το ξυλόγλυπτο παγκάρι με απορροφητήρα και ενσωματωμένο σύστημα πυρόσβεσης, το ξυλόγλυπτο Προσκυνητάρι του Αγίου Νεκταρίου και αναμένεται ο ξυλόγλυπτος Επιτάφιος». 

Όμως ο Άγιος «μίλησε» μέσω των ιερών του εικόνων

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!

Ο π. Ευάγγελος υπογραμμίζει σε άρθρο του: «…Από τις εικόνες που υπήρχαν στο προσκυνητάρι που κάηκε ολοσχερώς και μέσα από την φωτιά ως εκ θαύματος διασώθηκαν 2 εικόνες του Αγίου Νεκταρίου, από τις οποίες έσπασαν μόνο τα τζάμια. Σημείο αναφοράς της παρουσίας του Προστάτου Αγίου μας, προστατεύοντας το χωριό μας, από την επέκταση της φωτιάς, που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες…».

Θαυμαστός λοιπόν ο Θεός διαμέσου των Αγίων Του !!!

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση
Ανδρέας Καρίβαλης

Ο Ανδρέας Καρίβαλης είναι Καθηγητής Θεολόγος και Συγγραφέας. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων (4) παιδιών.  

  1. Δημοφιλή
  2. Προτεινόμενα

Ημερολόγιο

« July 2022 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31